Zveme Vás na tradiční výlov Bohdanečského rybníka, který se koná v pondělí 28. října 2024 od 7:30 do 15:00. Návštěvníci budou moci sledovat průběh výlovu, ochutnat pokrmy připravené z čerstvých ryb a navštívit zajímavý doprovodný program.
Sháňka ryb na podložní síť probíhá tradičně od 7 hodin a přibližně v 7:30 rybáři podložní síť, tzv. „podložku“ zvedají. Následuje jadření sítě, vydávání a třídění ryb. Na hrázi probíhá stánkový prodej živých ryb: kapr, amur, štika, sumec, lín, bílá ryba a další.
Pod hrází rybníka vás čeká široká nabídka rybích specialit jako velmi populární uzený Pernštejnský kapr, který patří mezi certifikované produkty Kraje Pernštejnů. Dále se bude podávat grilovaný amur, kapří hranolky, rybí polévka, grilovaný pstruh a řada výrobků z ryb jako jsou kapří paštiky, klobásy z kapra, rybí pečenáče a další rybí speciality.
Atraktivní doprovodný program pak během dne probíhá na Polákově poloostrově Bohdanečského rybníka. Agentura ochrany přírody a krajiny ČR ve spolupráci s Východočeskou pobočkou České společnosti ornitologické a ČSOP Pardubice zvou veřejnost na tradiční akci „Loučení s ptáky“, která bude probíhat od 9:00 do 13:00 hodin. Bude možné pozorovat ptactvo stativovými dalekohledy s odborným výkladem, bude probíhat ukázka odchytu ptáků do nárazových sítí a jejich následné kroužkování. Odbor životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu Pardubického kraje a Lesy ČR představí vlastní doprovodné programy a hravě-naučné workshopy pro děti se zaměřením na přírodu Pardubického kraje a Národní přírodní rezervaci Bohdanečský rybník a rybník Matka.
kapr, amur, pstruh
štika, sumec, lín, candát, okoun, bílá ryba
Celoročně máme otevřeno každý týden ve čtvrtek a v pátek od 10 do 17 hodin a v sobotu od 9 do 12 hodin. Těšíme se na vaši návštěvu.
Rybu Vám podle Vašeho přání zabijeme, stáhneme z kůže, naporcujeme, vyfiletujeme nebo vakuově zabalíme.
Věděli jste, že vakuově zabalená ryba ihned zmrazená, je i za měsíc po rozmražení a tepelné úpravě svou chutí k nerozeznání od ryby čerstvé?
V prodejně se na Vás těší Josef Stříteský, vedoucí prodejny.
Druh ryby | Cena v Kč/kg |
---|---|
Kapr výběr (nad 2,5 kg) | 145 Kč |
Kapr I. třída (do 2,5 kg) | 135 Kč |
Amur | 145 Kč |
Pstruh duhový | 200 Kč |
Sumec | 290 Kč |
Štika | 320 Kč |
Candát | 500 Kč |
Okoun | 270 Kč |
Lín | 180 Kč |
Bílá ryba | 70 Kč |
Úkon | Cena za kus |
---|---|
Základní zpracování do trupu Zabití, vykrvení, kuchání, odšupení, stříhání ploutví, oddělení hlavy |
120 Kč |
Půlení ryb Zabití, vykrvení, kuchání, odšupení, stříhání ploutví, oddělení hlavy, půlení |
150 Kč |
Půlení ryb s vyříznutím páteře Zabití, vykrvení, kuchání, odšupení, stříhání ploutví, oddělení hlavy, půlení s vyříznutím páteře |
160 Kč |
Filetování se stahováním Zabití, vykrvení, kuchání, stříhání ploutví, oddělení hlavy, filetování, stažení nebo odšupení |
200 Kč |
Úkon | Cena za kus |
---|---|
zabití a vykrvení | zdarma |
kuchání - pstruh | 10 Kč |
kuchání - ostatní ryby | 20 Kč |
odšupení | 60 Kč |
stříhání ploutví | 20 Kč |
oddělení hlavy | 20 Kč |
půlení nebo porcování | 25 Kč |
stahování z kůže | 70 Kč |
filetování | 100 Kč |
vakuové balení | 10 Kč |
firemní taška | 10 Kč |
Firemní prodejna je umístěna v sídle společnosti: Sádka 148, Lázně Bohdaneč.
Dokladem je pokladní účtenka. DPH je zahrnuto v ceně.
Rybniční hospodářství, s.r.o., Sádka 148, 533 41 Lázně Bohdaneč, IČO: 492 87 079
tel.: 466 924 203, 777 338 530
www.rybnicnihospodarstvi.cz
Ceník živých ryb a jejich zpracování je platný od 9. 10. 2023
© 2019 Rybniční hospodářství, s.r.o. | foto: Franck Alasseur a Gabriela Chovancová