Výlov Bohdanečského rybníka 2024



Výlov Bohdanečského rybníka 2024

Zveme Vás na tradiční výlov Bohdanečského rybníka, který se koná v pondělí 28. října 2024 od 7:30 do 15:00. Návštěvníci budou moci sledovat průběh výlovu, ochutnat pokrmy připravené z čerstvých ryb a navštívit zajímavý doprovodný program.

Sháňka ryb na podložní síť probíhá tradičně od 7 hodin a přibližně v 7:30 rybáři podložní síť, tzv. „podložku“ zvedají. Následuje jadření sítě, vydávání a třídění ryb. Na hrázi probíhá stánkový prodej živých ryb: kapr, amur, štika, sumec, lín, bílá ryba a další.

Pod hrází rybníka vás čeká široká nabídka rybích specialit jako velmi populární uzený Pernštejnský kapr, který patří mezi certifikované produkty Kraje Pernštejnů. Dále se bude podávat grilovaný amur, kapří hranolky, rybí polévka, grilovaný pstruh a řada výrobků z ryb jako jsou kapří paštiky, klobásy z kapra, rybí pečenáče a další rybí speciality.

Atraktivní doprovodný program pak během dne probíhá na Polákově poloostrově Bohdanečského rybníka. Agentura ochrany přírody a krajiny ČR ve spolupráci s Východočeskou pobočkou České společnosti ornitologické a ČSOP Pardubice zvou veřejnost na tradiční akci „Loučení s ptáky“, která bude probíhat od 9:00 do 13:00 hodin. Bude možné pozorovat ptactvo stativovými dalekohledy s odborným výkladem, bude probíhat ukázka odchytu ptáků do nárazových sítí a jejich následné kroužkování. Odbor životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu Pardubického kraje a Lesy ČR představí vlastní doprovodné programy a hravě-naučné workshopy pro děti se zaměřením na přírodu Pardubického kraje a Národní přírodní rezervaci Bohdanečský rybník a rybník Matka.

Prodejna ryb

NAŠE OBVYKLÁ NABÍDKA ČERSTVÝCH RYB:

kapr, amur, pstruh

SEZÓNNÍ NABÍDKA:

štika, sumec, lín, candát, okoun, bílá ryba

Otevírací doba:

Celoročně máme otevřeno každý týden ve čtvrtek a v pátek od 10 do 17 hodin a v sobotu od 9 do 12 hodin. Těšíme se na vaši návštěvu.

Rybu Vám podle Vašeho přání zabijeme, stáhneme z kůže, naporcujeme, vyfiletujeme nebo vakuově zabalíme.
Věděli jste, že vakuově zabalená ryba ihned zmrazená, je i za měsíc po rozmražení a tepelné úpravě svou chutí k nerozeznání od ryby čerstvé?

V prodejně se na Vás těší Josef Stříteský, vedoucí prodejny.

Ceník ryb

Druh ryby Cena v Kč/kg
Kapr výběr (nad 2,5 kg) 145 Kč
Kapr I. třída (do 2,5 kg) 135 Kč
Amur 145 Kč
Pstruh duhový 200 Kč
Sumec 290 Kč
Štika 320 Kč
Candát 500 Kč
Okoun 270 Kč
Lín 180 Kč
Bílá ryba 70 Kč

Zpracování ryb na prodejně

Úkon Cena za kus
Základní zpracování do trupu
Zabití, vykrvení, kuchání, odšupení, stříhání ploutví, oddělení hlavy
120 Kč
Půlení ryb
Zabití, vykrvení, kuchání, odšupení, stříhání ploutví, oddělení hlavy, půlení
150 Kč
Půlení ryb s vyříznutím páteře
Zabití, vykrvení, kuchání, odšupení, stříhání ploutví, oddělení hlavy, půlení s vyříznutím páteře
160 Kč
Filetování se stahováním
Zabití, vykrvení, kuchání, stříhání ploutví, oddělení hlavy, filetování, stažení nebo
odšupení
200 Kč

Položková cena zpracování ryb:

Úkon Cena za kus
zabití a vykrvení zdarma
kuchání - pstruh 10 Kč
kuchání - ostatní ryby 20 Kč
odšupení 60 Kč
stříhání ploutví 20 Kč
oddělení hlavy 20 Kč
půlení nebo porcování 25 Kč
stahování z kůže 70 Kč
filetování 100 Kč
vakuové balení 10 Kč
firemní taška 10 Kč

Firemní prodejna je umístěna v sídle společnosti: Sádka 148, Lázně Bohdaneč.
Dokladem je pokladní účtenka. DPH je zahrnuto v ceně.

Rybniční hospodářství, s.r.o., Sádka 148, 533 41 Lázně Bohdaneč, IČO: 492 87 079
tel.: 466 924 203, 777 338 530
www.rybnicnihospodarstvi.cz
Ceník živých ryb a jejich zpracování je platný od 9. 10. 2023

© 2019 Rybniční hospodářství, s.r.o. | foto: Franck Alasseur a Gabriela Chovancová